Nieuws

1   2   3   4   5   6   7  »  [103]
Regering geeft horeca meer flexibiliteit

Regering geeft horeca meer flexibiliteit

28 april 2015 - Op 24 april keurde de federale regering het ontwerp programmawet goed waarin begeleidende maatregelen genomen worden voor de horecasector. Horeca Vlaanderen reageert positief maar benadrukt dat het basisprobleem, de hoge lasten op arbeid, nog niet is opgelost. Een verlaging van de lasten op arbeid op de eerste 38 uren blijft absolute noodzaak.

Lees meer

De veertien allergenen

De veertien allergenen

28 april 2015 - Eind vorig jaar ging de nieuwe allergenenwetgeving van kracht. Dit betekent dat u sinds dan wettelijk verplicht bent uw klanten te informeren over de aanwezigheid van allergenen in uw gerechten. Kent u de veertien wettelijke allergenen? Hier kan u een handige affiche downloaden.

Lees meer

Horeca Flash -  Federale regering keurt ontwerp programmawet begeleidende maatregelen goed

Horeca Flash - Federale regering keurt ontwerp programmawet begeleidende maatregelen goed

24 april 2015 - Vandaag keurde de federale regering het ontwerp programmawet goed waarin de begeleidende maatregelen opgenomen werden voor de horecasector. Een mooie stap in de juiste richting... Horeca Vlaanderen blijft nog steeds een lastenverlaging op de eerste 38u van onze medewerkers vragen.

Lees meer

Aantal klachten over roken in de horeca daalt

Aantal klachten over roken in de horeca daalt

21 april 2015 - Het aantal klachten bij de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid over roken in de horeca loopt terug. In het eerste kwartaal van 2015 ontving Volksgezondheid 170 klachten. In 2014 waren er dat 750, tegen 950 in 2013 en 1.300 in 2012. Ook het percentage inbreuken bij controles in horecazaken gaat in dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers die Belga opvroeg bij Volksgezondheid.

Lees meer

Bent u reeds vertrouwd met Student@work?

Bent u reeds vertrouwd met Student@work?

21 april 2015 - Bent u reeds vertrouwd met de mobiele app Student@work? De RSZ werkte deze tool uit opdat jobstudenten zouden kunnen nagaan hoeveel dagen ze nog mogen werken met verminderde sociale bijdragen. Op hun vraag brengen we dit graag onder de aandacht van de werkgevers.

Lees meer

1   2   3   4   5   6   7  »  [103]

Filter website inhoud op onderwerp:

Archief 2015

Selecteer maand

Selecteer jaartal