Nieuws

1   2   3   4   5   6   7  »  [94]

"Witte horeca kan, maar het wordt een bloedbad"

29 augustus 2014 - "Iets verdienen met een puur witte horecazaak is bijzonder moeilijk. Als je elke maand alle personeelskosten en belastingen betaalt, schiet er nauwelijks iets over", zo getuigen de uitbaters van de Wasbar vandaag in de Standaard en het Nieuwsblad.

Lees meer

Actie voor een leefbaar horecabeleid

Actie voor een leefbaar horecabeleid

28 augustus 2014 - Begin deze maand verscheen het verhaal van de Antwerpse brasserie ‘Den Artist’ in de pers. De zaakvoerder wordt door de hoge loonlast en gebrek aan arbeidsflexibiliteit gedwongen om zijn zaak twee dagen per week te sluiten en moest zelfs enkele mensen ontslaan. Aanstaande dinsdag verschijnt hij voor de arbeidsrechtbank te Antwerpen. Ondertussen hebben een groot aantal ondernemers afgesproken om die dag aanwezig te zijn aan het justitiepaleis.

Lees meer

Bewust omspringen met energie in de horeca

Bewust omspringen met energie in de horeca

25 augustus 2014 -  Duurzaam energieverbruik wordt de norm. Rationeel met energie omspringen, kan u een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Samen met het Agentschap Ondernemen werkten we dit voorjaar  een brochure uit met een tiental voorbeelden uit de sector zelf.

Lees meer

Horeca Academie najaar 2014

Horeca Academie najaar 2014

19 augustus 2014 - Vanaf september gaan de najaarsopleidingen van de Horeca Academie van start. Een aantal van de opleidingsnamiddagen zijn reeds goed gevuld.
Wacht dus zeker niet te lang om u in te schrijven, want voor sommige opleidingen zijn de plaatsen beperkt. Al de opleidingen zijn kosteloos.

Lees meer

"Erop of eronder voor horeca"

Horeca Vlaanderen trekt finaal aan alarmbel

7 augustus 2014 - Het moment van de waarheid is aangebroken voor de horeca. Een nieuwe studie van professor Houben (Universiteit Hasselt) voorspelt het verlies van 68.000 horecajobs als de geregistreerde kassa nu wordt ingevoerd. Beroepsvereniging Horeca Vlaanderen trekt finaal aan de alarmbel en verwacht een oplossing van de nieuwe federale regering.

Lees meer

1   2   3   4   5   6   7  »  [94]

Filter website inhoud op onderwerp:

Archief 2014

Selecteer maand

Selecteer jaartal