Nieuws

1   2  »  

Politiek in beweging voor compenserende maatregelen

25 maart 2011- De politieke wereld lijkt oor te hebben naar de vraag van federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen voor compenserende maatregelen. Zo dient sp’a-Kamerlid én zelf cafébaas, David Geerts, binnenkort een wetsvoorstel in om de verplichte bierafname voor caféhouders te versoepelen. Ook minister van Financiën Didier Reynders belooft tegen 1 juli een lijst klaar te hebben met financiële compensaties. Er gaan ook stemmen op om de gelegenheidsarbeid te versoepelen. Het nieuwe arrest van het Grondwettelijk Hof beperkte de overgangstermijn voor café’s om rookvrij te worden van 3 jaar naar 3 maanden.

Lees meer

“Enkel compenserende maatregelen kunnen bloedbad bij café’s vermijden”

15 maart 2011 - Het arrest van het Grondwettelijk Hof is een ramp voor onze rookcafé’s. In amper 3 maanden tijd moeten zij zich wapenen tegen een algemeen rookverbod.  Volgens het arrest zal roken vanaf 30 juni 2011 enkel nog toegestaan worden in aparte rookkamers. “Voor velen is dit financieel en structureel onmogelijk,” zo reageert Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen. Ook Unizo sluit zich hierbij aan. “ Zonder compenserende maatregelen vrezen we voor een economisch en sociaal bloedbad. Ook onze volkscultuur van ‘gezellig een pintje te pakken’ staat op de helling. Blijft de politiek hardhorig dan gaan veel café’s binnenkort over kop. We  raden  alle politici aan om  een pint te gaan pakken in hun favoriet café en  bij de baas te gaan luisteren wat de impact van dit arrest is.”

Lees meer

Topchefs palmen podium Kursaal in

15 maart 2011 - Op het podium van het Kursaal in Oostende toonden heel wat topchefs gisteren hun nieuwste creaties tijdens The Flemish Primitives. Koks vanuit de hele wereld zakten af naar Oostende om de nieuwste smaken en trends te ontdekken op het culinaire topevenement. Hoogtepunt was de kooksessie met de beste chef ter wereld Rene Redzepi, Michel Bras en Sergio Herman.

Lees meer

Eerste vrouwelijke tv-chef leert ons bakken

11 maart 2011 - Vanavond verwelkomt Vlaanderen haar allereerste vrouwelijke chef op het televisiescherm. Naast Peter Goossens, Jeroen Meus, Piet Huysentruyt enz krijgt ook Sofie Dumont, Ladychef of the year in 2009 en chefkok van restaurant Les Eleveurs in Halle haar eigen kookprogramma. In haar bakprogramma kiest de ladychef niet voor de perfecte steak of een vers visrecept maar voor  oerdegelijke frangipanetaart en hartige Bretoense pannenkoeken. Sofie Dumont: “Teruggrijpen naar traditionele desserts was een bewuste keuze. Zulke dingen worden meestal vergeten.”

Lees meer

U hebt 1 ongelezen beveiligd Alert!   Inloggen verplicht

10 maart 2011 - Heeft u onlangs ook een merkwaardige mail binnengekregen van Rabobank met bovenstaande opmerking en de vraag om het probleem op te lossen? Ga hier niet op in zoniet dreigt u het slachtoffer te worden van ‘phishing’. Phishing is een techniek waarmee oplichters uw persoonlijke gegevens trachten te achterhalen om ze nadien te misbruiken.

Lees meer

1   2  »