Nieuws

1   2   3   4  »  

Nieuw systeem studentenarbeid beantwoordt niet volledig aan noden van horeca

29 april 2011 - Vanaf 1 januari 2012 kan een student het volledige jaar door 50 dagen met een studentenstatuut werken. Dat is de federale regering vandaag overeen gekomen. Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen ziet bij dit voorstel al het licht aan het eind van de tunnel. Niettemin blijft de weg naar flexibeler gelegenheidsarbeid nog lang. Gedelegeerd Bestuurder Danny Van Assche: “Dit voorstel is vast en zeker een stap in de goede richting. Maar voor de horeca bestaat hét ideale systeem uit uren en niet uit dagen. Daarbij hadden wij de terugwerkende kracht bij overschrijding van de wettelijke termijn ook graag afgeschaft gezien.”

Lees meer

"Prijsstijging van pils kan op geen slechter moment”

29 april 2011 - AB Inbev heeft aan Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen meegedeeld dat de prijs van het pintje binnenkort met 3% naar omhoog gaat. Andere brouwerijen zullen mogelijk dit voorbeeld volgen. Afgevaardigd Bestuurder Danny Van Assche: “Net voor de intrede van het algemeen rookverbod had AB Inbev er geen slechter moment kunnen uitpikken. We hadden gehoopt dat de brouwerij gezien de precaire situatie van veel horecazaken de prijsstijging voor hun rekening zouden nemen.”

Lees meer

Ledenraad 27/04: “Waar moet de horeca haar personeel vinden?”

28 april 2011 - “Werk voor veel handen. Maar waar vinden wij ze?” Onder dit motto organiseerde Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen haar jaarlijkse ledenraad op woensdag 27 april in Oostkamp. De arbeidsmarktproblematiek liep als een rode draad door alle gesprekken en discussies. Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen nodigde ook 2 gastsprekers uit om het thema verder toe te lichten. Zo besprak Raf Sonneville, directeur van hotelschool Ter Duinen, horeca vanuit het perspectief van de jongeren en bracht Jan Denys, arbeidsmarktspecialist bij Randstad, de schaarste op de arbeidsmarkt en de oorzaken ervan onder de loep.

Lees meer

Paasweekend aan de kust wordt topper

21 april 2011 - Op basis van voorlopige cijfers van Westtoer kan Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen nu al besluiten dat de paasvakantie voor haar horeca-ondernemers aan de kust een schot in de roos is. Afgevaardigd Bestuurder Danny Van Assche: “Na bijna 14 dagen onafgebroken mooi weer, stevent  de bezettingsgraad aan de kust af op een record. De eerste week van de paasvakantie noteerde Westtoer al een bezettingsgraad van meer dan 70%. Dit paasweekend zullen bezettingsgraden van 80 à 95% geen uitzondering zijn. Wie nog een weekendje zee plant, mag niet te lang meer wachten om logies te boeken.”

Lees meer

Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen heeft concreet eisenpakket klaar voor politiek

20 april 2011 - Met het algemeen rookverbod in zicht, heeft Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen enkele concrete compenserende voorstellen klaargestoomd die een horeca-ondernemer op fiscaal en sociaal vlak helpen overleven. Afgevaardigd Bestuurder Danny Van Assche: “Op fiscaal vlak hebben we tal van stimuli opgelijst waaronder de btw-verlaging voor dranken waarop we blijven hameren en een verhoogde investeringsaftrek tot 120%. Op sociaal vlak ligt al een voorstel op tafel i.v.m. studentenarbeid maar ook het inzetten van ander gelegenheidspersoneel moet soepeler en beter.”

Lees meer

1   2   3   4  »