Nieuws

1   2  »  

Fed. Ho.Re.Ca Vlaanderen lanceert met Unizo en Buurtsuper.be postercampagne

30 mei 2011 - "Eenzijdig doorschuiven verantwoordelijkheid anti-rookmaatregelen, brengt horeca en winkeliers ernstige schade toe." Onder deze slogan maken de horeca-ondernemers en handelaars van de anti-tabaksdag van morgen, 31 mei, gebruik om zelf steun te vragen. Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen, Unizo en Buurtsuper.be erkennen het belang van de volksgezondheid in het rookdebat maar vinden dat de overheid het naleven van de nieuwe regelgeving volledig op hen afwimpelt. “Naast het tappen van bier, het serveren van eten of het verkopen van handelswaren, zullen onze mensen nu ook als politieagent moeten fungeren. In sectoren waar klantvriendelijkheid het hoogste goed is, valt deze nieuwe rol ons bijzonder zwaar,” aldus Danny Van Assche, Karel Van Eetveld en Luc Andries. Download hieronder de poster en zet onze boodschap kracht bij.

Lees meer

Vermijd aankoop van niet-eetbare pijnboompitten die bittere smaak veroorzaken

23 mei 2011 - Ondanks herhaalde waarschuwingen van het FAVV blijft de niet-eetbare variant van pijnboompitten, Pinus armandii, in de handel circuleren. Deze variant kan bij sommige mensen een bittere nasmaak of ongevoeligheid veroorzaken. Het gaat over een lot pijnboompitten van het merk ‘Notenkraker’. Het FAVV vraagt aan alle horecazaken die deze pijnboompitten gekocht hebben, om deze niet langer aan te bieden maar terug te brengen naar uw leverancier of punt van aankoop. Meer details over de betreffende pijnboompitten vindt u hieronder:

Lees meer

Bedrog met domeinnamen: 23 meldingen in 10 dagen

19 mei 2011 - De FOD Economie waarschuwt alle beroepsmensen voor een vorm van bedrog met domeinnamen door de onderneming “Global Netsource Ltd”. De eerste goede reflex: niet betalen en aandachtig de kleine lettertjes lezen.

Lees meer

“FOD Volksgezondheid voert schrikbewind uit”

19 mei 2011 - Met 3.000 controles in de maanden juli en augustus en hercontroles al na amper enkele dagen, kan Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen niet anders dan besluiten dat de FOD Volksgezondheid deze zomer een schrikbewind zal voeren in de horeca. Afgevaardigd Bestuurder Danny Van Assche: “Het gespierd taalgebruik van de FOD Volksgezondheid kunnen we alles behalve sensibiliserend noemen. In plaats van onze sector mee te begeleiden en te steunen, treedt ze onmiddellijk repressief op. In dit verhaal rijst ook de vraag waar de beloofde begeleidende maatregelen blijven. Het belooft een barre winter te worden voor onze horeca-ondernemers in hartje zomer. ”

Lees meer

Ook horecasector heeft baat bij een duidelijk alcoholbeleid

18 mei 2011 - Uit een enquête van VAD blijkt dat horeca werk- en ondernemers goed op de hoogte zijn van de regelgeving en gevaren van alcoholmisbruik. Niettemin heerst er nog altijd onduidelijkheid over het al dan niet mogen schenken van sterke drank aan jongeren onder de 18 jaar. Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen wil in haar samenwerking met VAD deze onduidelijkheid definitief de wereld uit helpen. Afgevaardigd Bestuurder Danny Van Assche: “Om onze sector te informeren, verspreidt Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen ruim 18.000 VAD-stickers via de horecakrant. Daarnaast stoomden we een huisreglement klaar met een gedragscode voor o.a. alcohol en bieden we via Horeca Vorming cursussen aan hoe om te gaan met overdreven alcoholgebruik.”

Lees meer

1   2  »