Nieuws

[1]  «  61   62   63   64   65   66   67  »  [97]
Cafés hebben dringend nood aan compenserende maatregelen

Cafés hebben dringend nood aan compenserende maatregelen

7 oktober 2011 - Uit recente controles van de FOD Volksgezondheid blijkt dat er in 1 op 5 van de gecontroleerde cafés gezondigd wordt tegen het rookverbod.  Na controles in juli bleek nog dat 97% van de cafés zich in regel had gesteld.

Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, is verrast door de cijfers maar kan ze wel verklaren. “ Deze controles zijn vooral  ’s avonds en in het weekend gebeurd. Periodes waarin de café uitbater het grootste deel van zijn omzet moet halen, en er dus zowel druk van de klant als omzetdruk is. Uit een recente enquête die wij hebben gevoerd bij 250 cafés  blijkt trouwens dat twee cafés op drie sinds het rookverbod een aanzienlijk omzetverlies lijden”


 

Lees meer

Horeca en stad Antwerpen werken aan 'overlastcharter'

6 oktober 2011 - De stad Antwerpen is in overleg met Horeca Vlaanderen afdeling Antwerpen gestart met de opbouw van een charter rond de overlast die veroorzaakt wordt door rokende klanten. De horecazaken willen een overeenkomst opstellen om niet langer verantwoordelijk kunnen gesteld worden voor de overlast.

Lees meer

Rookverbod zorgt voor omzetverlies bij twee derde van de cafés.

28 september 2011 - Sinds de invoering van het algemeen rookverbod op 1 juli 2011, hebben twee cafés op drie hun omzet zien dalen. Dit blijkt uit een interne peiling van Horeca Vlaanderen en Unizo uitgevoerd bij 250 cafés. Indien er geen compenserende maatregelen komen, zullen faillissementen onvermijdelijk zijn.

Lees meer

'Ober... er zit een vlieg in mijn soep' Volg één van onze workshops 'communicatie'Lees meer

Celstraf voor geluidsoverlast is waanzin

26 september 2011 - Vrijdagnacht werd een uitbater van een danscafé in de Overpoortstraat te Gent gearresteerd in zijn zaak en veroordeeld tot 18 maanden cel voor herhaaldelijk geluidsoverlast. “Dit is verontrustend.  Wij kunnen niet geloven dat het te luid spelen van muziek voldoende kan zijn om in de gevangenis te belanden”  reageert Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen.  “In de gevangenis horen misdadigers thuis en daar reken ik horeca-uitbaters vooralsnog niet bij”.

Lees meer

[1]  «  61   62   63   64   65   66   67  »  [97]

Filter website inhoud op onderwerp:

Archief 2014

Selecteer maand

Selecteer jaartal