Nieuws

[1]  «  61   62   63   64   65   66   67  »  [90]

Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen vecht geregistreerde kassa’s aan op basis van gelijkheidsbeginsel

2 juni 2011 - Op het moment dat de BTW-verlaging werd goedgekeurd, plaatste de overheid hier eenzijdig tegenover de intrede van een geregistreerd kassasysteem in de horeca vanaf 2013. Hoezeer Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen ook een verwitting van de sector toejuicht, het is niet eerlijk dat enkel onze sector dit systeem moet accepteren. Dit is immers in strijd met het gelijkheidsbeginsel dat stelt dat iedere burger (wettelijk) gelijke rechten en een gelijke behandeling in gelijke gevallen moet krijgen. Daarom overweegt Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen naar het Grondwettelijk Hof te stappen.
 

Lees meer

Fed. Ho.Re.Ca Vlaanderen lanceert met Unizo en Buurtsuper.be postercampagne

30 mei 2011 - "Eenzijdig doorschuiven verantwoordelijkheid anti-rookmaatregelen, brengt horeca en winkeliers ernstige schade toe." Onder deze slogan maken de horeca-ondernemers en handelaars van de anti-tabaksdag van morgen, 31 mei, gebruik om zelf steun te vragen. Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen, Unizo en Buurtsuper.be erkennen het belang van de volksgezondheid in het rookdebat maar vinden dat de overheid het naleven van de nieuwe regelgeving volledig op hen afwimpelt. “Naast het tappen van bier, het serveren van eten of het verkopen van handelswaren, zullen onze mensen nu ook als politieagent moeten fungeren. In sectoren waar klantvriendelijkheid het hoogste goed is, valt deze nieuwe rol ons bijzonder zwaar,” aldus Danny Van Assche, Karel Van Eetveld en Luc Andries. Download hieronder de poster en zet onze boodschap kracht bij.

Lees meer

Vermijd aankoop van niet-eetbare pijnboompitten die bittere smaak veroorzaken

23 mei 2011 - Ondanks herhaalde waarschuwingen van het FAVV blijft de niet-eetbare variant van pijnboompitten, Pinus armandii, in de handel circuleren. Deze variant kan bij sommige mensen een bittere nasmaak of ongevoeligheid veroorzaken. Het gaat over een lot pijnboompitten van het merk ‘Notenkraker’. Het FAVV vraagt aan alle horecazaken die deze pijnboompitten gekocht hebben, om deze niet langer aan te bieden maar terug te brengen naar uw leverancier of punt van aankoop. Meer details over de betreffende pijnboompitten vindt u hieronder:

Lees meer

Bedrog met domeinnamen: 23 meldingen in 10 dagen

19 mei 2011 - De FOD Economie waarschuwt alle beroepsmensen voor een vorm van bedrog met domeinnamen door de onderneming “Global Netsource Ltd”. De eerste goede reflex: niet betalen en aandachtig de kleine lettertjes lezen.

Lees meer

“FOD Volksgezondheid voert schrikbewind uit”

19 mei 2011 - Met 3.000 controles in de maanden juli en augustus en hercontroles al na amper enkele dagen, kan Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen niet anders dan besluiten dat de FOD Volksgezondheid deze zomer een schrikbewind zal voeren in de horeca. Afgevaardigd Bestuurder Danny Van Assche: “Het gespierd taalgebruik van de FOD Volksgezondheid kunnen we alles behalve sensibiliserend noemen. In plaats van onze sector mee te begeleiden en te steunen, treedt ze onmiddellijk repressief op. In dit verhaal rijst ook de vraag waar de beloofde begeleidende maatregelen blijven. Het belooft een barre winter te worden voor onze horeca-ondernemers in hartje zomer. ”

Lees meer

[1]  «  61   62   63   64   65   66   67  »  [90]

Filter website inhoud op onderwerp:

Archief 2014

Selecteer maand

Selecteer jaartal