Nieuws

[1]  «  61   62   63   64   65   66   67  »  [93]

Horeca Vlaanderen reageert op jaarverslag FAVV

“Horeca verliest vooral punten  op verplicht papierwerk, niet op hygiëne”
 
12 juli 2011 Tot deze conclusie komt Horeca Vlaanderen na de bekendmaking van het jaarverslag door het FAVV vandaag. Afgevaardigd Bestuurder Danny Van Assche: “Wanneer we de cijfers van dichtbij bekijken, zien we dat onze sector vooral punten verliest op administratieve verplichtingen zoals het in huis hebben van geneeskundige attesten, een reiniging- en ontsmettingsplan enz. Dit heeft niks te maken met de hygiëne an sich binnen een horecazaak. Op vlak van de basishygiëne wordt wel behoorlijk gescoord.  Niettemin willen we en kunnen we ook beter. Dat bewijst een interne peiling van ons waaruit blijkt dat ruim 2 op de 3 van onze ondernemers in 2010 in hygiëne geïnvesteerd hebben.”

Lees meer

Horeca Vlaanderen zit nu ook op Facebook!

7 juli 2011 - Horeca Vlaanderen blijft zoeken naar kanalen om haar leden nog beter te informeren. Ditmaal heeft ze hiervoor sinds kort haar eigen Facebookpagina opgericht. Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de horecasector, word dan snel onze trouwste fan. Actueel nieuws, best practices, tips & tricks enz. u vindt het allemaal op onze pagina. Alles wat beweegt in onze horecale familie vindt daar voortaan een plaatsje.

Lees meer

Stad en horeca maken restaurant- en cafégids

6 juli 2011 - Toerisme Leuven en HoReCa Leuven hebben de handen in elkaar geslagen en beslist om samen een nieuwe restaurant- en cafégids te maken.  "In het verleden gaf HoReCa Leuven al een horecagids uit", zegt schepen van Toerisme Dirk Vansina (CD&V). "Maar omdat die gids geen volledig beeld gaf van het totale aanbod in Leuven, kon die niet gebruikt worden als toeristische restaurant- en cafégids. Daarom besloten we de handen in elkaar te slaan en vanaf 2012 één gezamenlijke gids uit te geven.

Lees meer

Zelfdovende sigaret moet woningbranden voorkomen

5 juli 2011 - Vanaf 18 november mogen enkel nog zelfdovende sigaretten verkocht worden. Europa wil met deze aanpassing het aantal woningbranden terugdringen. In Australië, Canada, Finland en de meeste Amerikaanse Staten is de LIP, of Low Ignition Propensity-sigaret, al jaren verplicht. De sigaret ziet eruit als een gewone sigaret, maar dooft uit na ongeveer een minuut als er niet aan getrokken worden.

Lees meer

'Onverantwoordelijke overheid brengt horeca ernstige schade toe'

30 juni 2011 - Vandaag hingen Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder Horeca Vlaanderen, en Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO,een groot spandoek aan de kantoren van Horeca Vlaanderen. Met de slogan ‘onverantwoordelijke overheid brengt horeca ernstige schade toe’ willen zij het immobilisme van de regering aankaarten op het gebied van compensaties voor de horeca. Karel Van Eetvelt en Danny Van Assche: “Al maanden praat de regering over compensaties voor de versnelde inwerkingtreding van het algemeen rookverbod. Binnen 24u is het zover. Onze ondernemers hebben in slechts 3 maanden het onmogelijke mogelijk gemaakt en staan paraat. De sector heeft haar verantwoordelijkheid genomen. Het is tijd dat ook de overheid en de politiek hun verantwoordelijkheid nemen.”

Lees meer

[1]  «  61   62   63   64   65   66   67  »  [93]

Filter website inhoud op onderwerp:

Archief 2014

Selecteer maand

Selecteer jaartal